Veganske måltidskasser: Sådan kommer du i gang

Annonceindhold

Har du i lang tid gået og overvejet, om du måske skal prøve at spise lidt mere bæredygtigt og klimavenligt? Du har måske prøvet dig at spise vegetarisk i en periode, men er nu klar til at tage det sidste skridt og spise helt vegansk? For nogle er det meget nemt at spise vegansk, fordi de måske aldrig rigtig har været vant til at spise kød og mælkeprodukter, men for dem, der er vokset op med den slags, kræver det lidt mere tilvænning at kunne spise helt vegansk.

En god start er dog at prøve de lækre veganske måltidskasser, som netop gør vegansk mad mere tilgængeligt for dem, som ikke har så meget erfaring med det, men som ønsker at prøve det. Se mere om det herunder.

Hav mod på at prøve noget nyt

Når du skal til at i gang med veganske måltidskasser, handler det først og fremmest om, at du rent faktisk skal have mod på at prøve noget nyt. Det nytter ikke noget, at du har en dårlig indstilling til den type mad, og at du lige gemmer noget ekstra på køl i køleskabet i tilfælde af, at du ikke kan lide det veganske. 

Nej, det gælder faktisk om, at du på forhånd glæder dig til at prøve en helt ny type mad, som faktisk sagtens kan være lige så lækkert som det, du plejer at spise. Så vil chancen for at den veganske mad bliver i din hverdag også være meget større.

Skift mellem veganske og vegetariske måltidskasser

Hvis du i starten synes, at det kan være lidt svært at lave en direkte overgang fra at spise kød og mejeriprodukter til lige pludselig ikke at gøre det længere, så kan du prøve at skifte lidt mellem veganske og vegetariske måltidskasser. På den måde kan du nemlig starte med at vende dig til ikke at spise kød, og så kan det med mejeriprodukterne komme bagefter.

Du kan måske endda finde inspiration i nogle af de vegetariske opskrifter og eksperimentere lidt med, om man faktisk vil kunne lave dem lige så lækkert uden mejeriprodukterne – der findes efterhånden også gode veganske alternativer til den slags.

Videreudvikl opskrifterne i dit eget køkken

Når du er kommet i gang med at benytte dig af de veganske måltidskasser, så får du også lynhurtigt en fornemmelse for noget af alt den lækre mad, som det faktisk er muligt at lave uden kød og mælkeprodukter.

Herfra kan du så selv prøve at eksperimentere med at lave lækre veganske retter. Du har måske i en af måltidskasserne fundet ud af, at det bare er vildt lækkert at lave mad med søde kartofler – så kan du jo prøve at eksperimentere med den råvare på andre måder. Det handler netop om at finde de madvarer, som du rigtig godt kan lide og se dem i nye smagskombinationer. Det er i hvert fald en rigtig god start til at spise mere vegansk i hverdagen. 

Eric Haalo
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Kaninavl.dk
Logo